Nastavljene racije u Turskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2015, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljene racije u Turskoj

Turska policija nastavila je jutros sa racijama protiv osumnjičenih pripadnika ultra-levičarske grupe u Istanbulu i uhapsila najmanje 10 osoba.

U raciji u Okmejdaniju uhapšeno je najmanje 10 osoba pošto je policija uputila svoje pripadnike u oklopnim vozilima u taj azijski deo Istanbula, javili su danas turski mediji.

Racije u Istanbulu i Antaliji juče i jutros usledile su dva dana pošto je otet tužilac iz svoje istanbulske kancelarije i kasnije preminuo od posledica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ranjavanja u jednoj od najtežih talačkih kriza u Turskoj, za koju su okrivljeni ultra-levičari Revolucionarne narodne oslobodilačke partije-fronta ( DHKP-C ).

Juče su dvoje ekstremista pokušali da izvrše upad u sedište policije u Istanbulu i pošto je policija otvorila vatru, ubijena je žena napadač koja je bila naoružana bombama i pištoljem, a uhapšen njen ranjeni saučesnik.

Turski mediji su naveli da je ubijena Elif Sultan Kalsen (28) - poznata pripadnica DHKP-C , prenela je agencija AFP. Ista organizacija je okrivljena za niz napada u Turskoj u poslednjih nekoliko meseci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavljene racije u Istanbulu, uhapšeno još 10 osoba

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Apr.2015

ISTANBUL - Turska policija nastavila je jutros sa racijama protiv osumnjičenih pripadnika ultra-ljevičarske grupe u Istanbulu i uhapsila najmanje 10 osoba...U raciji u Okmejdaniju uhapšeno je najmanje 10 osoba pošto je policija uputila svoje pripadnike u oklopnim vozilima u taj azijski deio Istanbula,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.