Naftovoda od Turije do Rafinerije

Izvor: B92, 23.Avg.2014, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naftovoda od Turije do Rafinerije

U Vladi Vojvodine održana je prezentacija Nacrta prostornog plana infrastrukturnog koridora naftovoda od stanice Turija-sever do Rafinerije nafte Novi Sad.

Osnovni razlog za izradu Prostornog plana je utvrđivanje planskih rešenja za infrastrukturni koridor naftovoda od sabirno otpremne stanice Turija-sever do Rafinerije nafte Novi Sad sa neophodnim objektima na naftovodu.

Izrada ovog Prostornog plana veoma je važna, jer se sada menja način transporta nafte od Turije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do Rafinerije u Novom Sadu. Drumski transport autocisternama više neće biti korišćen, već će se prenos energenta odvijati podzemnim naftovodom, što je najbezbedniji i najjeftiniji način transporta, saopšteno je na sajtu Vlade Vojvodine.

Nosilac izrade Prostornog plana je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine. Pripremu, koordinaciju i praćenje izrade obavlja Republička agencija za prostorno planiranje - organizaciona jedinica za teritoriju Vojvodine, a obrađivač Prostornog plana je Zavod za urbanizam Vojvodine.

Prezentaciji ovog značajnog dokumenta prisustvovalu su predstavnici svih nadležnih institucija, NIS-a i lokalne zajednice. U obuhvatu Prostornog plana nalaze se delovi teritorije Grada Novog Sada i opština Temerin i Srbobran.

U pripremi i izradi Prostornog plana uspostavljena je saradnja sa stručnim institucijama i organizacijama, investitorom NIS-NTC Novi Sad, kao i sa preduzećima koji imaju nadležnost na planskom području, u okviru koje su dobijeni uslovi za izradu Prostornog plana, navedeno je na sajtu Vlade Vojvodine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.