NS: Grade most preko kanala DTD

Izvor: B92, 11.Jul.2014, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Grade most preko kanala DTD

Novi Sad -- U Novom Sadu potpisan je ugovor o izgradnji mosta preko Kanala Dunav-Tisa-Dunav vredan oko 657 miliona dinara.

Ugovor su potpisali novosadsko Javno preduzeće Zavod za izgradnju grada i firme Energoprojekt niskogradnja iz Beograda i Vest (West) gradnja iz Šapca.

Reč je o mostu koji, preko Bulevara Evrope, treba da poveže Novi Sad sa autoputem Subotica-Beograd.

Budući most, koji treba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bude izgradjen u roku od 230 kalendarskih dana, biće dugačak 176 metara, a širok dva puta po 13,70 metara.

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković izrazio je zadovoljstvo što je raskinut ugovor sa firmom Borovica transport i što je sproveden novi postupak javne nabavke, koji je rezultirao novom ponudom za izgradnju mosta, manjom od prethodne za oko 350 miliona dinara.

"Time je omogućeno i da se konačno krene u realizaciju ovog projekta čime će konačno biti završena četvrta faza izgradnje Bulevara Evrope", rekao je Stojković i apelovao na preduzeće Koridori Srbije da prate planiranu dinamiku radova i završe svoje radove na petlji, kako bi se ostvarilo nesmetano priključenje Bulevara Evrope na autoput.
Pogledaj vesti o: Autoput,   Vladimir Stojković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Most preko kanala za 230 dana

Izvor: Danas, 12.Jul.2014, 00:08

Bulevar Evrope biće spojen sa auto-putem E-75 do maja sledeće godine, najavljeno je juče u Zavodu za izgradnju grada. Najvažniji deo, most preko kanala DTD, biće završen za najviše 230 kalendarskih dana, koji će graditi konzorcijum preduzeća "Energoprojekt niskogradnja" iz Beograda i "West-gradnja"...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.