Izvor: Blic, 22.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Most ove nedelje?

Most ove nedelje?

NOVI SAD Završetak privremenog montažno-demontažnog drumsko-železničkog mosta preko Dunava u Novom Sadu odložen je više puta zbog tehničkih poteškoća. Juče oko podne ponovo je pokušana operacija koja nije uspela dan ranije da se na stubove u reci postavi poslednji deo rešetkaste konstrukcije dužine 102 metra, a zatim je svakih pola sata odlagano postavljanje. Do zastoja u subotu došlo je, kako smo nezvanično saznali, zbog 'otkaza' na dizalicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i pucanja pojedinih vučnih sajli koje su dovlačile konstrukciju na stubove. Ukoliko se prevaziđu tehnički problemi, procena je da će već tokom današnjeg dana Novosađani moći da vide čitav most. Po postavljanju i spajanju poslednje rešetke, krenuće i tehničko ispitivanje nosivosti konstrukcije, u okviru kojeg je predviđeno da preko mosta pređe natovarena kompozicija voza i nekoliko opterećenih kamiona.

Radove već danima prati veliki broj građana s obe strane Dunava. Prilikom posete republičkog premijera Mirka Marijanovića gradilištu mosta u petak rečeno je da bi svečano otvaranje mosta trebalo da se održi sredinom ove nedelje.

Rok za završetak radova na izgradnji ovog privremenog mosta bio je 15. mart, pa je odložen za 1. maj, ali nijedan od rokova nije ispoštovan. Završetkom ovog mosta ponovo će se uspostaviti železnička veza Beograda, Novog Sada, Subotice i Budimpešte, zbog čijeg je prekida država mesečno gubila preko šest miliona DEM. A.S.

Ekonomisti o novom kursu koji primenjuju carinici

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.