Mlinotest: Rast prihoda, dobiti i izvoza u 2018.

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Maj.2019, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mlinotest: Rast prihoda, dobiti i izvoza u 2018.

AJDOVŠČINA - Mlinotest je prošle godine ostvario prihod od 55,9 milijuna eura, što je za devet posto više nego 2017. Dobit je povećana za 18%, na 2 milijuna eura. 

Iznad svega, zadovoljni su rastom izvoza, koji je iznosio 22%. Dobri rezultati postignuti su u Njemačkoj i Latinskoj Americi, gdje planiraju nove poslove.

Matično društvo Mlinotest ostvarilo je oko 20% ukupne prodaje na inozemnim tržištima, dok je udio cijele grupe još uvijek nešto veći. Najveća >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << izvozna tržišta su Italija, Hrvatska, Kolumbija, Panama, Poljska, Austrija, Njemačka i Francuska.

Najviše  izvoze suhe tjestenine, a druga polovica su polutrajni proizvodi kao što su smrznuti kruh i smrznuta peciva, te zamrznute i svježa slastice.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.