Izvor: B92, 04.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar protiv spiska nelikvidnih

Beograd -- Ministar privrede Predrag Bubalo suprotstavio se nameri Narodne banke Srbije da objavi listu nelikvidnih preduzeća.

"Mislim da ne treba objavljivati liste, osim ako se ne radi o listi dobrih i pozitivnih primera. Na listi nelikvidnih mogla bi se naći gotovo sva preduzeća u Srbiji", rekao je Bubalo za Ekonomist.

"Firme su nelikvidne pošto ne mogu da dodu do kapitala, a krediti su skupi jer je NBS propisala da poslovne banke moraju da rezervišu odredena sredstva za pokriće rizika na odobrene kredite. Razumem da je bilo potrebe za tim dok su postojale velike državne banke, ali koga danas čuva centralna banka kad su gotovo sve banke privatne", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.