Ministar podneo prijavu protiv samog sebe

Izvor: S media, 28.Jan.2011, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar podneo prijavu protiv samog sebe

Bivši ministar finansija Austrije Karl-Hajnc Graser, koji je podneo prijavu poreskim vlastima protiv samog sebe zbog neoporezivanog novca, priznao je da je utaja poreza bila njegova greška.

``To ne sme da se desi jednom bivšem ministru finansija", kazao je on austrijskom državnom radiju ORF i naglasio da je ``sada poreska situacija kod njega savršena``.

Na podnošenje prijave protiv sebe on se odlučio jer je želeo da ispravi svoju grešku, objasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je.

„Ja sam to odmah ispravio i nadam se da se radi o oprostivoj grešci", rekao je Graser dodajući da je podneo prijavu za utaju poreza za period od 2002. do 2008. kod nadležne finansijske službe.

Ministartstvo i vaterpolo u ljubavi

U to vreme on je još bio privatnik i osnovao je preduzeće u Kanadi.

Prema njegovim rečima počeo je sa 35.000 evra sopstvenih ulaganja. „Potom sam kompletno iz vida ispustio čitavu stvar, jer uopšte nisam imao vremena da se time bavim", objasnio je Graser.

Nakon što je video da se sve više smanjuje novac uložen u Kanadi odlučio je da zatvori firmu i izvukao je tom prilikom 25.000 evra.

„Nisam ni pomislio da za taj novac moram da platim porez", dodao je on.

„Čim sam saznao da sam napravio grešku podneo sam prijavu protiv samog sebe finansijskim vlastima", rekao je Graser ukazujući da je potom platio oko 20.000 evra na osnovu neplaćenog poreza.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Bivši ministar prijavio sam sebe

Izvor: B92, 29.Jan.2011, 03:40

Beč -- Bivši ministar finansija Austrije Karl-Hajnc Graser je podneo prijavu poreskim vlastima protiv samog sebe zbog neoporezivanog novca...On je priznao da je utaja poreza bila njegova greška i rekao da "to ne sme da se desi jednom bivšem ministru finansija"...Graser je naglasio da je "sada poreska...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.