Mihajlovićeva: Počinjemo tri nova auto-puta VIDEO

Izvor: B92, 02.Apr.2019, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva: Počinjemo tri nova auto-puta VIDEO

Počinjemo tri nova auto-puta, a tri završavamo, rekla je ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović za TV Prvu.

Najavila je da će pre početka leta biti završeni južni i istočni krak Koridora 10, kao i 103 kilometra puta od Obrenovca do Čačka.

Ona je dodala da će do kraja godine biti završena i deonica od Surčina do Obrenovca, tako da će biti ukupno 120 kilometara auto-puta od Surčina do Čačka.

Ministarka je najavila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da u aprilu kod Lučana počinju radovi na deonici auto-puta ka Crnoj Gori od Preljine do Požege.

"Pored toga, u junu je planiran početak radova na prvoj deonici auto-puta Beograd-Sarajevo, od Sremske Rače do Kuzmina, a u 2019. kreću i radovi na izgradnji Moravskog koridora, odnosno auto-puta Pojate-Preljina”, rekla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva kaže da će Upravni nadzor resornog ministarstava u Katastru za sedam do deset dana podneti izveštaj, pa će Vlada doneti odluku o eventualnoj promeni rukovodstva u toj instituciji, koja je u štrajku.

Mihajlovićeva je rekla da je Katastar zbog svoje važnosti u nadležnosti Vlade Srbije, pa je premijerka zbog štrajka u toj instituciji odredila ministra rada da pregovara sa nezadovoljnim radnicima.

"Katastar je jedna od najvažnijih institucija i zbog važnosti podataka kojima raspolaže ja bih rekla da je kao BIA", rekla je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, osim u Beogradu, štrajkuje i katastar u Kragujevcu, ali Ministarstvo ima kontrolu o svemu što se događa."

"Na krajnje odluke da li ćemo menjati rukovostvo ili način na koji ćemo raditi je odluka premijerke", rekla je Mihajlovićeva. Ona je upozorila da to što katastri štrajkuju utiče na manji broj izdavanja dozvola, pa će se odraziti i na poziciju Srbije na Duing biznis listi.

Mihajlovićeva je kazala da očekuje da pokretanje 12 linija sa niškog Aerodroma ima uticaja na 1,2 miliona Srba koji žive u dijaspori, a da sledeće godine očekuje 500.000 putnika na tom aerodromu.

"Imamo 20 odsto više turista nego što je bilo ranije, očekujemo dolazak dijaspore", rekla je Mihajlovićeva i dodala da su određene subvencije od ukupno pet milona evra.

Upitana u vezi sa kompanijom Kar go (CarGo), Mihajlovićeva je kazala da je zakon jednak za sve i da mora da se poštuje, bez obzira na to da li se neko ljuti ili ne ljuti. Ona je kazala da je ta kompanija do sada poslovala pod okriljem drugih zakona, a sada kada posluju po zakonima koji su u nadležnosti ministarstva koje vodi, moraće i da ih poštuju.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"KATASTAR JE KAO BIA" Mihajlović: Započinjemo tri nova autoputa

Izvor: Blic, 02.Apr.2019

Počinjemo tri nova autoputa, a tri završavamo, rekla je ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović. Ona je najavila da će pre početka leta biti gotovi južni i istočni krak Koridora 10, kao i 103 kilometra puta od Obrenovca do Čačka.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.