Medvedev: Može sve, ali ništa na štetu Rusa

Izvor: B92, 19.Apr.2016, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Može sve, ali ništa na štetu Rusa

Rusija će se vratiti na trogodišnje planiranje budžeta, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

"Vraćamo se na trogodišnje planiranje budžeta. To nam pruža jasniju viziju o perspektivama", izjavio je Medvedev u obraćanju donjem domu nacionalnog parlamenta, Državnoj Dumi, a prenosi ruska agencija Tas.

Medvedev je, kako izveštava britanska agencija Rojters, rekao i da Rusija ne planira da pribegne štampanju novčanica za finansiranje budžetskog deficita, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i da ne treba žuriti sa implementacijom brzih strukturalnih reformi, jer bi to, kako je ocenio, moglo produžiti krizu za još nekoliko godina.

"Nećemo sprovesti reforme na štetu građana. I građani i ekonomija mogu podneti samo određeni tempo reformi", izjavio je Medvedev.

On je naveo i da ruska vlada neće donositi izmene i dopune budžeta tokom prolećnog zasedanja.

"Uspeli smo da izbegnemo prilagođavanja budžeta za 2016. godinu, iako se početkom godine takav potez činio neizbežnim. Nećemo predložiti izmene i dopune budžeta tokom prolećne sednice", izjavio je Medvedev.

Ruska vlada će, kako je istakao, nastaviti da primenjuje mere za zamenu uvoza.

Ruska industrija i celokupna ruska privreda su, prema njegovim rečima, prošle kroz veliki ekonomski šok, ali su vladine mere za očuvanje održivog razvoja ekonomije i socijalne stabilnosti u 2015. godini, pomogle stabilizovanju situacije u najugroženijim industrijama, ocenio je Medvedev.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.