Izvor: B92, 02.Jul.2009, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF: O uslovima u avgustu

Beograd -- Još je rano govoriti da li je Srbija prekršila uslove ugovora sa Međunarodnim monetarnim fondom, izjavio je potpredsednik MMF-a Murilo Portugal.

On je objasnio da će se o uslovima za povlačenje druge tranše kredita razgovarati u avgustu, kada i misija MMF-a dolazi u Srbiju. Poseta potpredsednika MMF-a ovog puta je protokolarnog karaktera. Došao je na proslavu 125 godina Narodne banke Srbije.

"Mi ćemo tek u avgustu videti da li je uopšte i došlo do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekog odstupanja u dogovorima sa vašom vladom. Kakva je veličina ovog odstupanja i koji su razlozi za to. Razmotrićemo da li su razlozi za to odstupanje eksterne prirode, nešto na šta vlada nije mogla da utiče”, rekao je Portugal.

"Takođe, analiziraćamo da li je vlada sprovela dogovorene mere i videti da li su one neinflatorne, odnosno da li je finansiranje održivo i nema uticaja na inflaciju. Tek onda ćemo moći da govorimo o eventualnom povećanju deficita”, kaže on.

"Moraćemo i da proverimo da li je teret fiskalnog prilagođavanja raspoređen na pravilan način, između privatnog i javnog sektora. Ali o svemu tome će biti reči u avgustu. Ipak, ja sam uveren da ćemo postići dogovor. Možda će razgovori biti komplikovaniji i trajati duže, ali mislim da ćemo se dogovoriti”, očekuje potpredsednik MMF-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.