Loše vrijeme zaustavilo ronioce

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jan.2015, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loše vrijeme zaustavilo ronioce

DŽAKARTA - Ronioci koji tragaju za ostacima aviona kompanije "Er Azija" u blizini Bornea nisu danas mogli da nastave operaciju zbog nemirnog mora, a zvaničnici kažu da bi potraga za crnim kutijama mogla da traje sedam dana.

Ekipe su u pripravnosti za spuštanje na dno okeana da bi provjerile veliki objekat otkriven sonarom na dubini od 30 do 50 metara.

Spasioci vjeruju da je riječ o avionu "erbas A320-200" sa 162 ljudi, koji se srušio u nedjelju, 28. decembra, na letu od >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Surabaje u Indoneziji prema Singapuru.

Glavni istražilac za vazduhoplovnu bezbjednost Tos Sanitijoso rekao je da bi crne kutije, koje snimaju podatke o letu, mogle biti pronađene u roku od sedam dana, ali da još postoji sumnja u vezi sa lokacijom na kojoj se nalazi olupina.

Istražioci razmatraju teoriju da je avion izgubio uzgon dok se penjao na veću visinu pod oštrim uglom kako bi izbjegao oluju, 40 minuta poslije početka leta.

Do sada je pronađeno najmanje sedam tijela, zajedno sa ostacima poput kofera, tobogana za evakuisanje putnika i prsluka za spasavanje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.