Kirbi: Rebrendirajte Srbiju/FOTO

Izvor: B92, 13.Mar.2013, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirbi: Rebrendirajte Srbiju/FOTO

Kopaonik -- Američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi poručio je da Srbija mora da promeni svoj imidž, odnosno da se rebrendira i svetu prikaže svoje kvalitete.

Obraćajući se učesnicima panela "Geopolitički okvir ekonomskog oporavka Srbije" na 20. ekonomskom forumu na Kopaoniku, Kirbi je istakao da je strani državljani u Srbiji njene građane doživljavaju kao otvorene, dobre ljude koji vole da uživaju, ali da je potrebno da tu poruku Srbija prenese i onima koji nisu došli u nju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
“Morate da se pozabavite rebrendiranjem Srbije. Srbiju treba da vidimo kao dobro mesto za poslovanje i stvaranje profita, ali i da vas shvatimo kao gostoprimljivo mesto“, poručio je Kirbi.

Američki ambasador ocenio je da Srbija ima odličan geografski položaj za brzu isporuku robe na evropsko tržište, ali i ukazao ne njene odlične trgovinske veze sa Ruskom Federacijom i Turskom, ujedno dodavši da SAD vode razgovore sa Srbijom da li može iz SAD da se omogući dolazak novih invesitora u oblasti IT sektora.

“Kada govorimo o reindustrijalizaciji fabrika Fijat predstavlja primer kuda bi Srbija mogla da ide, ali pitanje je da li Srbija zaista želi da ide na tu stranu i ona sama mora na to pitanje da odgovori”, rekao je Kirbi dodavši da s vremena na vreme ima lične sumnje u tu želju Srbije.

Sada imate 60 odsto BDP-a koji ste imali 1989. godine I mislim da ne želite da ostanete na tom nivou, rekao je Kirbi i dodao da povećanje BDP-a može da se postigne restrukturisanjem javnog i industrijskog sektora.

Više fotografija pogledajte u našoj FOTO GALERIJI.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dežer: Srbija na kritičnoj raskrsnici

Izvor: Mondo, 13.Mar.2013

Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer izjavio je da Srbija nastavlja da se kreće ka članstvu u EU, ali i da se "sada nalazi na kritičnoj raskrsnici kada dosta pitanja treba da se reši. Majkl Kirbi: Srbija da promeni imidž.."To Vam je kao u ljubavnoj aferi, zaljubljeni smo godinam a, dosta stvari...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.