Kina obećala Pakistanu: Pomoći ćemo

Izvor: B92, 03.Nov.2018, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina obećala Pakistanu: Pomoći ćemo

Kineske vlasti obećale su pakistanskom premijeru Imranu Hanu da će nastaviti da podržavaju projekat infrastrukture "ekonomskog koridora Kina-Pakistan".

Premijer Han, nekada šampion u kriketu, koji je započeo posetu Kini starom savezniku Islambada, traži finansijsku pomoć za svoju zemlju suočenu s "teškom situacijom"

Han koji se juče sastao s predsednikom Si Djinpingom, danas je razgovarao s premijerom Li Kećijangom koji mu je samo obećao nastavak ekonomske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podrške. Strahuje se da bi Kina zbog pakistanskih finansijskih teškoća mogla da smanji finansijsku pomoć projektu "koridora" vrednosti 50 milijardi evra, čiji veliki deo ona finansira. Taj projekat bi trebalo da poveže zapadni do Kine s pakistanskom lukom Gvadar, na Arabijskom moru. Hi i Li su danas potpisali 16 sporazuma o saradnji, većinom političkoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.