Kazne za internet trgovinu devizama

Izvor: B92, 11.Avg.2011, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazne za internet trgovinu devizama

Beograd -- Narodna banka Srbije saopštila je da je u Srbiji zakonom kažnjivo trgovanje devizama koje se ne obavlja preko banaka.

Kako se navodi u saopštenju NBS, u Srbiji je uočeno sve češće oglašavanje elektronskih sevisa koji nude elektronsko trgovanje devizama preduzećima i gradjanima u Srbiji.

Narodna banka Srbije je o trgovanju devizama u Srbiji koje nude firme preko elektronskih platformi obavestila nadležne organe, radi preduzimanja odgovarajućih mera. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prema Zakonu o deviznom poslovanju domaće firme i gradjani Srbije devize mogu kupovati samo od banaka i prodavati samo bankama, dok se kupoprodaja stranih valuta u gotovini može slobodno obavljati u bankama i ovlašćenim menjačnicama, precizirala je NBS.

Prema oglasima na internetu, kompanija Ef-Eks lider (FX) lider nudi gradjanima i firmama da trguju devizama i preko elektronskih platformi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.