Izborite se za sebe

Izvor: S media, 14.Avg.2011, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izborite se za sebe

Koji je najbolji savet koji možemo da damo sebi onda kada nam se čini da ništa ne ide onako kako smo planirali, bez obzira na sav uloženi trud? Nemojte se previše nervirati! Tačno je da je lako to reći, isto kao što je tačno da ne treba "gubiti živce" zbog pojedinih problema.

Posle svakog perioda koji deluje kao da je prepun raznih nevolja po logici stvari dolazi period kada se sve čini kao mnogo povoljnije, i kad je reč o poslu i kad je reč o ljubavi i odnosima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << s ljudima iz našeg neposrednog okruženja.

Zbog toga je izuzetno važno da u trenucima kada nam se sve čini pogrešnim ostanemo racionalni i hladne glave. Samo na taj način možemo imati dovoljno spremnosti i energije da se uhvatimo u koštac s problemom ma kakav on bio. Nikome nemojte dozvoliti da se meša u ono što radite. Morate znati kako sebe da zaštitite od svih loših uticaja, jer se oko svakoga od nas nalaze mnogi koji se trude da nas koriste za razne vrste sitnih usluga. Bilans takvog dana je sledeći - osećate se premoreno. A to je, priznaćete, i logično pošto ste neke svoje ciljeve podredili tuđim. Ma koliko vam se činilo da su okolnosti protiv vas, morate se izboriti za svoje mesto pod suncem.

Koji je pravi posao za mene?

Posao: Šta radimo kada "ništa" ne radimo

Ulizivanje šefu dobro za zdravlje

Na kraju dana svima nama postane jasno da sve uvek zavisi od naše umešnosti da se sačuvamo. Ponekad se dešava da ni sami nismo svesni koliko zapravo vladamo određenom situacijom na najbolji mogući način i do koje mere život koji vodimo zavisi samo od nas. Bez obzira na to šta vam govore drugi, sledite svoj sistem vrednosti i nemojte pristajati na odnose (ni poslovne ni privatne) koji vas ni u čemu ne zadovoljavaju. Mnoge stvari mogu krenuti nabolje samo ako vi budete taj koji ima kontrolu nad njima i ako to umete da ispoljite na vrlo diskretan način. Nemojte dozvoliti da vas savladaju brige ili da vas tuđe nezadovoljstvo izbacuje iz takta.

(krstarica)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Ljubav: kako da ne pravimo glupe poteze?

Izvor: B92, 15.Avg.2011, 19:25

Zaljubljivanje nam daje osećaj zadovoljstva i većeg samopouzdanja, ali isto tako čini da se ponašamo blesavo i kompulsivno. Međutim, većina tih poteza nije uvek najbolje rešenje...Bilo da je u pitanju pronalaženje patetičnog izgovora za to što ga zovemo ponovo iako se nije javio na prethodni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.