Investitori bi u Afriku

Izvor: S media, 24.Maj.2011, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investitori bi u Afriku

Afrika je postala jedna od najatraktivnijih destinacija u svetu sa svojim prirodnim resursima, neistraženim sektorima i mnogobrojnim mladim stanovništvom.

Kompanija Ernst i Jang je objavila Anketu o privlačnosti Afrike koja obuhvata analize investicija u Afriku tokom poslednih 10 godina, na osnovu ankete sa više od 562 globalnih direktora kako i gde će investicije biti usmerene tokom naredne decenije, objavila je kineska novinska agencija Sinhua.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Turisti hrle u Keniju

Anketa je objavljena uoči 25. maja koji se na Kontinentu obeležava kao Dan Afrike, kada su 1963. vođi 30 od 32 države osnovali Organizaciju Afričkog jedinstva (OAU), prethodnika današnje Afričke unije (AU), koja ima 53 države-članice.

Forbsove liste: Ernst & Young (VIDEO)

Prema nalazima Ernst i Janga, tokom protekle decenije u Africi je zabeležen rast priliva stranih direktnih investicija (FDI), sa 338 nova projekta na kontinentu u 2003. na 663 u 2010, što je porast od 87 odsto.

Očekuje se snažan rast novih projekata u Africi sa prilivom FDI za koje se prognozira da će dostići 150 milijardi dolara do 2015.

Prema Marku Otiju iz Ernst i Janga, investitori najveće interesovanje pokazuju za prirodne resurse Afrike, ne samo u rudarstvu, već i u poljoprivredi.

Oti je dodao da u Africi postaju sve interesantniji za investiranje i sektori turizma, potrošnje, građevinarstva, telekomunikacija i finansijskih usluga.Dodatni faktor koji privlači investicije, po Otiju je činjenica da su dve trećine ljudi u Africi danas mlađi od 23 godine.

(Tanjug foto:Thinkstock)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Afrika sve privlačnija za investitore

Izvor: Economy.rs, 24.Maj.2011

Afrika je postala jedna od najatraktivnijih destinacija u svetu sa svojim prirodnim resursima, neistraženim sektorima i mnogobrojnim mladim stanovništvom koji mame sve veći broj globalnih investitora.

Nastavak na Economy.rs...

Afrika sve privlačnija za investitore

Izvor: EMportal, 25.Maj.2011, 11:53

Afrika je postala jedno od najatraktivnijih odredišta u svetu, sa svojim prirodnim resursima, neistraženim sektorima i mnogim mladima, što mami sve veći broj globalnih investitora.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.