ING prvi put u istoriji ima gubitke

Izvor: B92, 13.Nov.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ING prvi put u istoriji ima gubitke

Amsterdam -- Grupacija ING, jedan od najvećih davalaca finansijskih usluga u Evropi, zabeležila je u trećem tromesečju gubitke od 478 miliona €, prvi put od osnivanja, 1991.

Holandski ING je zapao u gubitke uprkos tome što je u oktobru dobio državnu pomoć od 10 milijardi evra, jer je morao da otpiše akcije, dugoročne hartije od vrednosti i drugu aktivu u ukupnoj sumi od 1,51 milijardu evra.

Grupacija kaže da su njeni poslovi u bankarstvu i osiguranju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "uglavnom zdravi," ali da je suočena sa porastom loših zajmova, padom potražnje investitora i smanjenjem prihoda od naplata svojih usluga.

Akcije ING su od početka ove godine već izgubile 70 odsto vrednosti. ING je samo pre godinu dana poslovao uspešno, sa profitom koji je dostizao 2,31 milijardu evra.

"Tržište će i nadalje biti veoma turbelentno. Računam na opadajuće cene aktive, zbog pogoršanih ekonomskih uslova i pritiska na rezultate poslovanja i to do iduće godine", izjavio je šef ING Mihael Tolmant.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Finansijka grupacija ING u gubitku od 478 miliona evra

Izvor: EMportal, 12.Nov.2008, 15:37

Holandska finansijska grupacija ING objavila je gubitak od 478 miliona evra (609 miliona dolara) u trećem kvartalu, pošto je uknjižila manjak od 1,51 milijardu evra u otpisanim kretitima i imovini.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.