I oni napustiše Rusiju

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 08:22

I oni napustiše Rusiju

Austrijski koncern Svarovski napustio je rusko tržište, objavio je list Klajn cajtung, pozivajući se na reči čelnika kompanije Aleksisa Nazarda.

"Potpuno povlačenje Svarovskog iz Rusije, najavljeno ove godine, već je završeno", rekao je Nazard na konferenciji za novinare.

U martu 2022. Svarovski je obustavio prodaju u Rusiji, uključujući i onlajn prodaju.

On je takođe naveo da ta grupacija očekuje povećanje prodaje za oko četiri do sedam odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u odnosu na prethodnu godinu.

Generalni direktor najavio je i investicije od 50 miliona evra do 2025. u modernizaciju kompanije i obezbeđivanje "održivih radnih mesta".

On je posebno ukazao na rast u automobilskom sektoru, koji trenutno iznosi 71 odsto. Svarovski, kako je naveo, trenutno dizajnira komponente vozila za BMV, a vode se razgovori i sa drugim proizvođačima.

Kako prenosi austrijski list, kompanija Svarovski se poslednjih godina suočila sa teškim turbulencijama. Bivši izvršni direktor Robert Buhbauer pokrenuo je restrukturiranje grupe - uključujući velika otpuštanja u Vatensu, sa čime se deo porodičnog klana nije složio, zbog čega su usledili pravni sporovi.

Nasard je bio prva osoba van porodice koja je prošle godine preuzela upravljanje kompanijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.