I bugarska televizija deli otkaze

Izvor: B92, 25.Jul.2011, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I bugarska televizija deli otkaze

Sofija -- Javni televizijski servis Bugarske - Bugarska nacionalna televizija (BNT) otpustiće skoro petinu zaposlenih.

Tako će od ukupno 1.633 zaposlenih skoro 300 dobiti rešenje o otkazu.

Najviše radnika će ostati bez posla u direkciji Tehnika, odnosno svi će biti otpušteni a funkcije tog sistema će preuzeti druge službe.

Predstavnik Saveza bugarskih novinara u tom medijskom servisu Venka Rizova rekla je da su rešenja o otkazima počela da se dele zaposlenima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali da se veliki broj ljudi žali na loše ocenjivanje ili na subjektivno otpuštanje.

U Bugarskoj, televizija i radio, kao javni medijski servisi posluju odvojeno. Taj medijski servis raspolaže sa dva kanala - prvi program (BNT1) i satelitski (BNT Sat), kao i četiri regionalna centra - u Ruseu, Blagoevgradu, Varni i Plovdivu.

Prosečna plata u televizijskom javnom servisu Bugarske u prošloj godini iznosila je 1.010 leva ili nešto više od 500 evra.

Dnevnik Trud kao poređenje o broju radnika u BNT navodi da je u „BiTiVi media grup",

pod čijim okriljem posluje pet televizija, zasposleno oko 500 ljudi.

U Bugarskom nacionalnom radiju (BNR), koji poseduje dva programa - Horizont i „Hristo Botev", kao i sedam regionalnih programa u Sofiji, Blagoevgradu, Varni, Plovdivu, Ssumenu, Staroj Zagori i Vidinu zaposleno je oko 1.300 radnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.