Holcim prvi za Kamenko Gagrčin

Izvor: B92, Beta, 11.Maj.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holcim prvi za "Kamenko Gagrčin"

Beograd -- Cementara Holcim Srbija iz Popovca je prvorangirana na tenderu za 70 odsto kapitala preduzeća za rečni saobraćaj DTD "Kamenko Gagrčin" iz Sombora.

Agencija za privatizaciju Srbije je saopštila da je Holcim ponudio jedan milion evra za kupovinu somborskog preduzeća, investicioni program od milion evra i bezuslovno prihvatio minimalne obaveze socijalnog programa.

Na drugom tenderu za prodaju preduzeća DTD "Kamenko Gagrčin" za drugoplasiranog je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proglašeno preduzeće za rečni saobraćaj, građevinarstvo i trgovinu Hidro-baza iz Beograda, koje je ponudilo sto hiljada evra i investicioni program od milion evra.

Agencija za privatizaciju će sa Holcimom započeti pregovore o zaključenju ugovora o prodaji DTD "Kamenko Gagrčin" i ukoliko budu uspešni u roku od 30 dana od završetka pregovora potpisaće kupoprodajni ugovor.

Tender je raspisan 18. decembra 2008. godine, rok je istekao 2. marta, a ponudu je dostavila i novosadska Dunav grupa agregati, koja, kako je ranije saopšteno, nije ispunila uslove tendera.

Prvi tender za prodaju preduzeća "Kamenko Gagrčin" proglašen je neuspešnim krajem oktobra 2008. godine, ali tom prilikom nije navedeno zašto je Tenderska komisija odbacila predlog o rangiranju ponuda koji je dala Agencija za privatizaciju.

Ponude na prvi tender su dostavili cementara Holcim Srbija, bugarska kompanija Brikel i konzorcijum beogradske firme Napred i firmi Hidro-baza i Karin komerc iz Šida. Ponuda konzorcijuma je odbačena jer nije ispunjavala kvalifikacione uslove tendera.

Preduzeće "Kamenko Gagrčin" bavi se saobraćajem vodnim putevima, odnosno brodarstvom, a u vlasništvu ima pristanište na Velikom bačkom kanalu u blizini Sombora, flotu od 20 plovila za utovar, istovar i transport suvog rasutog tereta, ukupnog kapaciteta od 12.600 tona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Holcim prvorangiran na tenderu za firmu Kamenko Gagrčin

Izvor: Danas, 11.Maj.2009

Cementara Holcim Srbija iz Popovca prvorangirana je na tenderu za 70 odsto kapitala preduzeća za rečni saobraćaj DTD „Kamenko Gagrčin“ iz Sombora, saopštila je juče Agencija za privatizaciju Srbije.

Nastavak na Danas...

Holcim ponudio najviše za firmu Kamenko Gagrčin

Izvor: NaDlanu.com, 12.Maj.2009, 22:50

BEOGRAD, 11. maja 2009. (Beta) - Cementara Holcim Srbija iz Popovca je prvorangirana na tenderu za 70 odsto kapitala preduzeća za rečni saobraćaj DTD "Kamenko Gagrčin" iz Sombora, saopštila je u ponedeljak Agencija za privatizaciju Srbije. Kako se navodi u saopštenju, Holcim je ponudio milion...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.