Hamenei: Al Bagdadi je definitivno mrtav

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2017, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamenei: Al Bagdadi je definitivno mrtav

Vođa Islamske države Abu Bakr al Bagdadi definitivno je mrtav, objavila je državna novinska agencija Irana, javlja Rojters.

Agencija je to objavila citirajući predstavnika vrhovnog lidera Irana u Revolucionarnoj gardi Ajatolah Ali Hameneija Ali Širazija.

"Terorista Bagdadi je definitivno mrtav", izjavio je Ali Širazi u četvrtak, bez otkrivanja daljih detalja, prenela je iranska agencija IRNA.

Ali Širazi je predstavnik iranskog vrhovnog lidera u specijalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << timu Revolucionarne garde, takozvane "Snage Kuds", koji je zadužen za delikatne akcije Irana van granica te zemlje, navodi Rojters.

Često su se pojavljivali izveštaji o ranjavanju ili ubijanju tajanstvenog vođe IS od kako je proglasio kalifat za sve muslimane u Mosulu 2014, nakon što su ekstremisti IS zauzeli velike oblasti na severu Iraka, podseća agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hamnei: El Bagdadi je definitivno mrtav

Izvor: RTS, 30.Jun.2017

Lider Islamske države Abu Bakr el Bagdadi definitivno je mrtav, objavila je državna novinska agencija Irana citirajući predstavnika vrhovnog lidera Irana u Revolucionarnoj gardi, ajatolaha Ali Hamneija Ali Širazija. . "Terorista...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.