Finci nude energetski čelik

Izvor: B92, 14.Maj.2014, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finci nude energetski čelik

Beograd -- Finska kompanija za proizvodnju čelika Ruki, prikazal je po prvi put u Srbiji svoje Raeks čelike otporne na habanje i Optim čelike visoke čvrstoće.

Kompanija je svoje proizvode predstavila na Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu.

Potpredsednik Rukija Roman Kajzer rekao je na prezentaciji da kompanija kroz inovacije i proizvodnju energetski efikasnih čeličnih rešenja, koja smanjuju energetske troškove krajnjeg korisnika, odgovara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na rastučhe potrebe svojih klijenata za energetskom efikasnošću.

"Upotreba specijalnih Ruki čelika pomaže da krajnji proizvodi budu lakši, s obzirom da je potrebno manje materijala, što znači veću nosivost, manju potrošnju goriva i nižu emisiju ugljen-dioksida, zajedno sa dužim životnim vekom proizvoda", kazao je on.

Ruki nudi širok spektar energetski efikasnih proizvoda i usluga za proizvođače materijala za obradu, građevinske i rudarske opreme i saobraćajni sektor.

Specijalni proizvodi od čelika su Raeks čelici otporni na habanje i Optim čelici visoke čvrstoće. Čelici otporni na habanje koriste se za mašine i opremu za rad u najzahtevnijim okruženjima, jer štite strukturne delove od habanja i oštećenja i smanjuju troškove popravke mašina za izgradnju puteva i rudarskih mašina.

Čelici visoke čvrstoće Optim koriste se u opremi za podizanje, kao što su dizalice za visinske radove i kiperima. Korišćenje tih čelika može smanjiti debljinu materijala i težinu kran nosača i drugih delova do 20 odsto, a oni istovremeno imaju dobre radne karakteristike, glatkoću i kvalitet površine.

Procenjeno je da će do 2050. godine, svetska populacija porasti na devet milijardi, a do 2035. potrošnja energije će se povećati 50 odsto što će stvoriti potrebu za većom energetskom efikasnošću. Čelik je održiv, prilagodljiv materijal, koji poseduje mogućnost reciklaže i višekratne upotrebe, kazao je Kaiser.

Ruki je finska multinacionalna kompanija koja proizvodi specijalne proizvode od čelika, visoke čvrstoće, ultra visoke izdržljivosti, koji su zaštićeni posebnim premazima.

Kompanija je jedan od vodećih proizvođača i dobavljača proizvoda od čelika u nordijskim i baltičkim zemljama, sa oko 8.600 zaposlenih i raširenom distributivnom i prodajnom mrežom u više od 30 zemalja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Energetski efikasna rešenja u industriji čelika

Izvor: B&F Online, 15.Maj.2014, 11:18

Ruukki, finski proizvođač i snabdevač čelika, po prvi put u Srbiji prikazaće svoje Raex čelike otporne na habanje i Optim čelike visoke čvrstoće na 58. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu (12 – 16. maj 2014). „Odgovaramo na sve veće interesovanje naših kupaca...

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.