FED priznao

Izvor: B92, 29.Apr.2023, 14:06

FED priznao

Američke Federalne rezerve saopštile su danas da nisu reagovale sa "dovoljnom snagom i hitnošću" u nadzoru poslovanja Banke Silicijumske doline.

Ta banka je prošlog meseca propala u najvećem bankarskom fijasku još od 2008. godine i izazvala globalnu zabrinutost o stanju u bankarskoj industriji.

Zaključak analize američkih Federalonig rezervi objavljen je u trenutku kada je još jedna američka kreditna banka, First Republic i dalje u ozbiljnim poteškoćama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi Bi-Bi-Si.

Američka regulatorna tela navodno rade na potencijalnom spasavanju ove 14. po veličini američke banke.

Potpredsednik za nadzor Federalnih rezervi Majkl Bar, koji je vodio reviziju, rekao je da bi američka centralna banka trebalo da pooštri svoja pravila i primeni iskustvo stečeno od propasti Banke Silicijumske doline.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.