Evropljani postaju siromašniji

Izvor: B92, 06.Dec.2023, 16:51

Evropljani postaju siromašniji

Evropljani postaju siromašniji, ne samo kao stanovništvo već i svi pojedinačno.

To je izjavio grčki ekonomista i bivši ministar finansija Grčke Janis Varufakis na drugoj regionalnoj "Look up" konferenciji na Kopaoniku.

"Da vas podsetim, 2008. godine prosečan prihod u celoj Evropskoj uniji, a tu posmatram i Veliku Britaniju, bio je 10 odsto viši nego što je bio u SAD. To je bio prosečan prihod u Americi, ali 2022. godine Amerika ima 26 odsto više prihoda nego >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je to bio slučaj u Evropi prošle godine", rekao je Varufakis.

Dodao da je ta činjenica zabrinjavajuća, jer pokazuje da stanovništvo Evrope postaje siromašno.

U fokusu ovogodišnje konferencije biće aktuelni izazovi u oblasti energetike i ekologije o kojima će, na šest panela, diskutovati više od 30 panelista.

Glavne teme su održivost, dekarbonizacija energetskog sektora, otpornost na klimatske promene, cirkularna ekonomija, zeleni biznisi i finansiranje zelenih biznisa, opstanak mikro, malih i srednjih preduzeća u lancu dobavljača na konkurentnom evropskom tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.