Ekonomija CG srlja u propast

Izvor: B92, 05.Jun.2013, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ekonomija CG srlja u propast"

Podgorica -- Ekonomija Crne Gore srlja u propast, a dokaz su najave novog zaduživanja i povećanje poreza na dodatu vrednost (PDV).

To je ocenio zamenik predsednika Nove srpske demokratije i funkcioner Demokratskog fronta Goran Danilović.

Vlada Crne Gore nedavno je donela odluku o povećanju PDV-a sa 17 na 19 odsto, a najavljena su i nova kreditna zaduženja radi likvidnosti budžeta.

''Sve je uzalud - srljamo u kolaps. Podižemo kredite da vratimo ranije i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokrpimo rupe u budžetu. Ni jedno društvo na svetu ne može opstati a da je proizvodnja uništena'', kazao je Danilović.

On je, u izjavi za medije, naveo da su i ovogodišnji prihodi od turizam pod znakom pitanja.

"Ostaje da se molimo Bogu da ogreje sunce u julu i avgustu ne bi li spasili živu glavu kroz turizam", kazao je Danilović.

Prema njegovim rečima, energetski sektor i poljoprivreda, koji jedini imaju razvojnu šansu, potpuno su zapušteni u Crnoj Gori.

"Poljoprivreda i energetika toliko su zapušteni da nam tu ni Bog ne može pomoći. Još samo malo i postaćemo država pod apsolutnom hipotekom", naveo je Danilović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.