Izvor: B92, 09.Nov.2011, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džombić: Stop poslovnim barijerama

Banja Luka -- Premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić kaže da su prioriteti entitetske vlade smanjenje nezaposlenosti i održavanje postojećih radnih mesta.

On je povodom Mitrovdana, krsne slave Boračke organizacije RS (BORS), izjavio da je obaveza društva da obezbedi što bolji socijalni položaj za boračku populaciju i porodice poginulih boraca.

Džombić je naveo da je cilj Vlade RS jačanje državne podrške privrednicima, kako putem Investiciono-razvojne banke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << RS (IRB RS), tako i kroz projekat "Stop poslovnim barijerama" i posredstvom subvencije za poljoprivredu i privredu.

Premijer RS tvrdi da će ove godine biti ostvaren privredni rast od dva odsto.

"Ciljevi su reforma javne uprave, evropske integracije, borba protiv korupcije, socijalna stabilnost i pravedna preraspodela, što i radimo kroz zakon o pravima boraca i zakon o penziono-invalidskom osiguranju", kazao je Džombić.

On je najavio nastavak razgovora sa predstavnicima odredjenih grupacija iz Privredne komore RS kako bi se sagledali svi zahtevi i videlo šta je moguće, prihvatljivo i u najboljem interesu fiskalne stabilnosti RS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.