Đukanović: Težak put do Bar-Boljare

Izvor: B92, 10.Nov.2010, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Težak put do Bar-Boljare

Podgorica -- Sve što Crna Gora stvori za godinu, manje je vredno od autoputa Bar-Boljari, kaže predsednik Vlade te zemlje Milo Đukanović.

On navodi da zbog toga tu finansijsku konstrukciju u vreme globalne ekonomske krize nije lako zatvoriti.

"Koliko god se nama žurilo da realizujemo taj projekat, moramo razumeti da je on zahtevan, čak i za redovna, a ne za krizna vremena. Moramo razumeti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i potrebu finansijskih partnera da obave sve potrebne provere pre nego što daju zeleno svetlo za realizaciju projekta", kaže Đukanović.

On je dodao da nema sumnje da će se autoput graditi, ali očekuje da javnost razume da to nije jednostavan posao, jer se radi o investiciji vrednoj preko tri milijarde evra, koliko otprilike iznosi i bruto domaći proizvod Crne Gore na godišnjem nivou.

„Moramo razumeti upitanost međunarodnih finansijskih institucija, odnosno Evropske investicione banke (EIB), da li jedna mala ekonomija, kao što je crnogorska, može u predviđenom roku da odbaci efekte od realizacije tog projekta koji će garantovati urednu otplatu kredita", saopštio je Đukanović.

On je kazao da postoji interesovanje nekih partnera za finansiranje gradnje autoputa, ali da Vlada zbog korektnosti prema tenderskoj proceduri i prvorangiranom do sada nije želela da razgovara na drugom koloseku.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.