DSS: Obustaviti prodaju PIK-a Bečej

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2015, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Obustaviti prodaju PIK-a Bečej

Pokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) zatražio je danas da se obustavi prodaja Poljoprivredno-industrijskog kombinata (PIK) Bečej i da Vlada Srbije hitno prekine "politiku rasprodaje naše zemlje"."Zašto se dozvoljava bankrot i prodaja preduzeća čija je vrednost procenjena na 85, a dug mu je 30 miliona evra manji? PIK Bečej upošljava petinu svih radnika u ovoj vojvođanskoj opštini, a Vlada Srbije ovim činom 1.400 radnika i njihove porodice pretvara u potencijalne socijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << slučajeve i opštinu Bečej u potencijalnu socio-ekonomsku bombu", naveo je DSS u saopštenju.

Ta stranka je navela i podatke da PIK Bečej, iako je u stečaju već četiri godine, iz budžeta ne uzima "ni dinar", isplaćuje zarade radnicima i izmiruje obaveze prema državi i javnim preduzećima.

"Po tvrdnjama predstavnika sindikata tog preduzeća, iz njega se u budžet Srbije sliva 420 miliona dinara godišnje, a godišnji promet dobara mu je oko 10 milijardi dinara", piše u saopštenju.

Navodi se i da se u PIK-u Bečej godišnje proizvede 100.000 tovljenika, 12 miliona litara mleka, 15.000 tona smrznutog povrća i semenske robe sa 250.000 hektara zemlje.

"Javno pitamo predsednika vlade Aleksandra Vučića kada će Vlada Srbije kupiti barem nešto i gde se dedoše njegova prošlogodišnja i obećanja njegovih ministara poljoprivrede da će pomoći PIK-u Bečej? Zar su bankrot i prodaja jedino što srpska preduzeća mogu da očekuju od Vlade Srbije", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.