Cena nafte u stagnaciji

Izvor: S media, 09.Mar.2011, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena nafte u stagnaciji

Sirovom naftom se na berzi u NJujorku danas trguje po ceni od oko 105 dolara za barel, nakon sinoćnjeg objavljivanja mešovitih podataka o tražnji energenata u SAD prošle sedmice, dok su u Libiji nastavljeni sukobi izmedju pristalica i protivnika tamošnjeg lidera Moamera Gadafija.

Cena američke "lake" nafte za terminsku isporuku u aprilu je na Njujorškoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << robnoj berzi neznatno pala na 104,99 dolara za barel, dok je u isto vreme evropska "brent" nafta na Medjunarodnoj berzi petroleja u Londonu poskupela za 91 cent na 113,97 dolara za barel, prenela je agencija AP.

Velika razlika u ceni izmedju američkog i evropskog tipa nafte je delimično posledica veće osetljivosti "brent" nafte na dogadjaje u Libiji, što odražava veću zavisnost Evrope od uvoza nafte i prirodnog gasa iz te severnoafričke zemlje.

Tanjug
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.