CG: Prosečna plata 477 evra

Izvor: B92, 23.Okt.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Prosečna plata 477 evra

Prosečna neto plata u septembru u Crnoj Gori iznosila je 477 evra i ista je kao u avgustu, dok je na godišnjem nivou veća 0,2 odsto.

Septembarska neto plata iznosila je koliko i prosečna za 2014. godinu, saopštio je Zavod za statistiku, Monstat.

Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u septembru u odnosu na avgust ove godine zabeležile rast od 0,3 odsto, proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabeležile pad od 0,3 odsto, naveo je Monstat.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Zarade su najviše porasle u sektoru Informisanje i komunikacije i to 5,7 odsto, u građevinarstvu 5,3 odsto, a u sektoru Poslovanje sa nekretninama 4,6 odsto.

Najniži rast zarada zabeležen je u sektorima Umetnost, zabava i rekreacija gde je povećanje bilo 0,8 odsto, u Stručnoj, naučnoj i tehničkoj delatnosti rast je bio 0,5 odsto, a u sektoru Obrazovanje i zdravstvo svega 0,2 odsto, navedeno je u tekstu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prosječna plata u Hrvatskoj 742 evra

Izvor: Capital.ba, 23.Okt.2015

ZAGREB, Prosječna neto plata u Hrvatskoj u avgustu iznosila je 5.712 kuna (742 evra), što je na nivou julske, a 3,55 odsto je veća na godišnjem nivou, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). U odnosu na prošlogodišnji avgust, rastu neto plate najviše je doprinijela promjena...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.