Brnabić: Razmatramo neke mere za uštedu

Izvor: B92, 18.Avg.2022, 10:12

Brnabić: Razmatramo neke mere za uštedu

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila za TV Prva da mnogo pažnje poklanja tome da se obezbedi stabilnost.

Zahvalila se uključenim stranama za postizanje dogovora sa poljoprivrednicima.

"Nismo ispunili sve, to nije mogućue. Našli smo kompromis - cena suncokreta", rekla je.

Na pitanje da li će cena ulja zbog toga skočiti, potvrdila je da se to neće desiti.

"To su analize stručnjaka tajkunskih medija, koliko su stručni govori to da šta god >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su rekli se nije obistinilo. To se neće desiti ni u jednom trenutku. Ako bude trebala da skoči cena ulja, to neće biti zbog ovog dogovora. Za sada ne planiramo podizanje cene ulja", izjavila je Brnabić.

Budući da Severna Makedonija uvodi mere za štednju struje, upitana da li od Vlade Srbije treba da očekujemo isto, rekla je da moramo da štedimo bez obzira na krizu.

"Mi jesmo izuzetno energetski neefikasna zemlja. Kod nas je cena socijalna kategorija, jako je subvencionisana - kako za građane tako i za privredu. Zbog toga nismo naročito štedljivi. Bez obzira na krizu smo planirali da podignemo energetsku efikasnost. Moramo da štedimo bez obzira na krizu", kaže premijerka.

Rekla je da se gašenje dekorativnog osvetljenja čini logično ali i to ima konsekvence.

"Ako želimo bdp kroz turizam, tome neće doprineti gašenje rasvete. Ne mogu da kažem - imamo određena razmišljanja kako da podignemo energetsku efikasnost, gledamo da obezbedimo proizvodnju. Razmatramo neke mere za uštedu, ali mnogo pažnje poklanjamo tome da obezbedimo stabilnost", rekla je Brnabić.

Što se tiče predsojećeg poskupljenja struje, izjavila je da je to "minimum mimimuma koji smo mi morali da uradimo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.