Boxmark u restrukturiranje, bit će otpuštanja

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Feb.2020, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boxmark u restrukturiranje, bit će otpuštanja

LJUBLJANA - Zbog promjenjivih tržišnih uvjeta Boxmark iz Kidričeva pripremio je program restrukturiranja koji uključuje 900 zaposlenika. 

No to, prema riječima izvršnog direktora Boxmarka Marjana Trobiša, ne znači da će mnogi dobiti otkaz, iako će biti otpuštanja. Još uvijek nije poznato koliko će ljudi izgubiti posao.

Boxmark, koji trenutno ima 1.450 zaposlenih, planira restrukturirati tvrtku kako bi zadovoljili nove potrebe. Tvrtka se, kaže Trobis, fokusirala >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << na nove tehnologije za koje je potrebno manje radne snage. Istodobno, tvrtka također planira restrukturirati samu tvrtku uvođenjem promjena u radne procese, a sve to ovisi i o dogovorima s kupcima presvlaka za autosjedalice proizvedenih u Boxmarku.

Boxmarkovi problemi već su bili primjetni prošle godine. Tvrtka je, kako doznaje STA, u prosincu napustila proizvodnju u svojoj jedinici u Murskoj Soboti, a 186 zaposlenika ostalo je bez posla, a 14 zaposlenika odlučilo se preseliti u Kidričevo. Tada je Trobiš kao razlog za otkaze naveo optimizaciju proizvodnje s modernijim strojevima na matičnom mjestu, kao i hlađenje tržišta automobila i posljedično smanjenje narudžbi.

Boxmark je posljednjih godina poslovao negativno. U 2018. godini, s padom prodaje od četiri posto od 152 milijuna eura, tvrtka je zabilježila neto gubitak od 10 milijuna eura. Prošle je godine, prema Trobishu, kompanija prepolovila gubitak.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.