Beže u Evropu, a Srbija već vapi za njima

Izvor: B92, 23.Apr.2018, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beže u Evropu, a Srbija već vapi za njima

Beograd -- Srbiji u ovom trenutku nedostaje čak 3.000 profesionalnih kamiondžija za najosnovnije funkcionisanje transportnih preduzeća.

Međutim u auto-školama su gužve gde se u poslednje vreme obučavaju i žene za C i D kategoriju, ali svima je cilje Evropa.

Dozvola za kamion je blizu ali krajnji je cilj daleko.

Taj cilj srpske kamiondžije već su ostvarile na drumovima širom Evrope. A zbog čega ne i na srpskim putevima, govori novčanik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
I to nije jedini razlog zbog kog vozači odlaze dalje odavde.

To je uticalo da šabačka firma Balkan svoje poslovenje prebaci u Sloveniju gde već deceniju uspešno radi. A onda su uvideli i druge prednosti.

Zbog toga je i sve više kandidata na obuci za kamion ciji cilj je Evropra.

Oni koji se odluče na taj korak, imaju istu logiku - kad već treba da se muče, onda bar da budu plaćeni za to. Jer posao kamindžije nimalo nije lak.

A i salama se lakše prevari kad stigne kraj meseca. A baš zbog toga srpskim putevima preti da ostanju bez kamiondžija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.