Beograd pun turista

Izvor: RTS, 03.Maj.2013, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd pun turista

Stranim turistima na raspolaganju je više od 20 organizovanih tura obilaska Beograda. Ovih dana dok drugi praznuju, turizam i ugostiteljstvo pune državnu kasu.

Beograd je ovih dana pun stranih turista - dovoljno je da prošetate samo Knez Mihailovom ulicom. U pristaništu su četiri turistička broda sa više od 700 putnika i članova posade!

Nautički turisti grad obilaze sa vodičima po detaljno utvrđenoj maršruti. Oni koji su u Beograd doputovali u sopstvenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << organizaciji našu prestonicu istražuju prema ličnim afinitetima. I zaista ih ima sa svih svetskih meridijana. Turisti dolaze iz Poljske, Tajvana, Norveške, Irske...

Nemanja Radojičić iz ugostiteljskog objekta "Aurelio kafe" kaže da dolaze stranci iz Irske, Nemačke, Austrije, Amerike.

"Mahom su stariji ljudi koji dolaze da obilaze Kalemegdan i druge kulturne spomenike, ali ima i mladih koji dolaze zbog dobrog provoda, zbog ljudi, hrane, domaćih rakija", kaže Radojičić.

Stranim turistima na raspolaganju je više od 20 organizovanih tura obilaska naše prestonice.

Ivana Jeremić iz Turističko-informativnog centra kaže da su definitivno najzanimljiviji otvoreni autobus kojim ne obilaze samo grad nego idu i do Avale.

Do Avale otvoreni autobus vozi nekoliko puta u toku dana i tako će biti tokom praznika.

Turizam nije najvažnija privredna grana u Srbiji ali, budimo pošteni, ovih dana dok drugi praznuju, turizam i ugostiteljstvo pune državnu kasu. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Beograd vrvi od turista

Izvor: Kurir, 04.Maj.2013, 15:11

Stranim turistima na raspolaganju više od 20 organizovanih tura obilaska glavnog grada..BEOGRAD - Beograd je ovih dana pun stranih turista - dovoljno je da prošetate samo Knez Mihailovom ulicom. U pristaništu su četiri turistička broda sa više od 700 putnika i članova posade!..Nautički turisti...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.