Bajden potpisao

Izvor: B92, 10.Mar.2024, 10:29

Bajden potpisao

Američki predsednik Džozef Bajden potpisao je Zakon o državnoj potrošnji.

Zakon o državnoj potrošnji je sprečio blokiranje rada mnogih ključnih vladinih agencija, saopštila je Bela kuća.

Američki Senat usvojio je, nešto pre roka koji je isticao u petak u ponoć, vladin paket za državnu potrošnju u iznosu od 459 milijardi dolara.

Senatori su glasali sa 75 prema 22 za odobrenje paketa potrošnje koji će finansirati poljoprivredu, transport, stanovanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << energetiku, boračke i druge programe do kraja fiskalne godine 30. septembra.

Predstavnički dom Kongresa je ranije usvojio ovaj paket kojim će se finansirati oko 30 odsto vladinih institucija, ali je glasanju prethodilo protivljenje nekih republikanaca koji su tvrdili da tom merom nije učinjeno dovoljno za smanjenje federalne potrošnje, prenosi AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.