Amerika u padu 16. mesec zaredom

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 20:58

Amerika u padu 16. mesec zaredom

Ekonomska aktivnost u proizvodnji SAD je u februaru pala u odnosu na januar i već 16. mesec zaredom se nalazi u zoni kontrakcije, odnosno pada aktivnosti.

To je objavio danas američki Institut za menadžment nabavki (ISM).

Indeks menadžera nabavke (PMI) u SAD je u februaru pao sa 49,1 poena, koliko je zabeleženo u januaru, na 47,8 poena, navodi se na sajtu ISM.

Tržišta su očekivala suprotan trend, odnosno porast indeksa menadžera nabavke u SAD na 49,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poena.

PMI se koristi kao indikator ekonomske ektivnosti u proizvodnji a poželjan rezultat iznad 50 poena bi ukazivao na ekspanziju, odnosno rast aktivnosti.

U Sjednijenim Američkim Državama je u februaru zabeležen pad broja novih narudžbina, a smanjena je i potražnja i nivo proizvodnje, zaključuje se u saopštenju ISM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Američka proizvodnja u padu 16. mjesec zaredom

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Mar.2024

VAŠINGTON - Ekonomska aktivnost u proizvodnji Sjedinjenih Američkih Država je u februaru pala u odnosu na januar i već 16. mjesec zaredom se nalazi u zoni kontrakcije, odnosno pada aktivnosti, objavio je danas američki Institut za menadžment nabavki (ISM).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.