175 mil € za traktore i mašine

Izvor: B92, 23.Okt.2018, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

175 mil € za traktore i mašine

U Vladi Srbije su poljoprivrednicima uručena rešenja o dodeli bespovratnih 175 miliona evra iz programa IPARD Evropske unije (EU).

Sredstva su namenjena za kupovinu nove opreme i mehanizacije.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici je rekao da je program IPARD prekretnica koja je omogućila da Srbija postane deo zajedničke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evropske poljoprivredne politike.

"Želimo da srpskim poljoprivrednicima nabavkom traktora i ostale opreme obezbedimo prave i efikasne alate kojim mogu da obavljaju svoj posao", kazao je Fabrici i podsetio da je poslednjih godina udvostručen izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u EU. Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović je kazala da poljoprivredu u Srbiji treba učiniti konkurentnijom i boljom jer je evropsko tržište zahtevno.

"Uspešno ostvarujemo pregovore sa EU o novim fondovima, ali je pored toga neophodno da radimo i na podizanju svesti naših ljudi da treba da koriste te fondove jer su oni neodvojivi od ravnomernog regionalnog razvoja", rekla je ministarka. Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović je najavio da će do kraja novembra biti raspisan još jedan poziv za podsticaje IPARD poljoprivrednim gazdinstvima u Srbiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.