Od smeća umetnost

Izvor: Ekologija.rs, 24.Apr.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od smeća umetnost

Sian Ka’an je neverovatan prirodan rezervat pod zaštitom UNESCO-a na meksičkoj obali, ali struje koje prolaze ovim područjem nanose smeće iz čitavog sveta na obale ovog raja. Alehandro Duran, umetnik koji radi u Bruklinu, sakuplja to smeće i uređuje ga u umetničke radove koji potenciraju “tenziju između prirodnog sveta i onog preterano razvijenog.”

Prema Duranu, pronašao je smeće iz 50 nacija sa 6 kontinenata dok je šetao plažama Sian Ka’ana. Poruka ovih fotografija je jasna: “Rezultujuće fotografije opisuju nov oblik kolonizacije od strane konzumerizma, gde čak ni nerazvijene zemlje nisu sigurne od duge ruke naše kulture otpada.”

Nastavak na Ekologija.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Ekologija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Ekologija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.