Izvor: B92, 02.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žutica u prokupačkoj opštini

Prokuplje -- Epidemija žutice proglašena je u opštini Prokuplje nakon što je u selu Žitni Potok od te zarazne bolesti obolelo petoro romske dece.

U epidemiološkoj službi je rečeno da je u naselju Vašarište u selu Žitni Potok kod Prokuplja, obolelo petoro romske dece koja su bila u međusobnom kontaktu, pa se žutica proširila.

Prema rečima načelnika epidemiološke službe prokupačkog Doma zdravlja Zorana Cvetanovića, preduzete su sve mere u sprečavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << širenja žutice, ali i pored toga se ne može kategorički tvrditi da se bolest neće proširiti.

I u toku prošle godine, epidemija žutice bila je proglašena u opštini Prokuplje, kada je do marta ove godine zabeleženo 75 slučajeva obolelih od te zarazne bolesti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.