Izvor: B92, 13.Jul.2010, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoo vrt postaje javno preduzeće

Beograd -- Beogradski zoološki vrt do kraja septembra postaće gradsko javno preduzeće, najavio je član gradskog veća Dejan Mali.

Mali kaže da bi odbornici do 29. septembra trebalo da usvoje odluku na osnovu koje će preuzeti Zoološki vrt, koji je sada društveno preduzeće.

"Vrt dobre nade" kao gradsko preduzeće, ocenio je Mali, ponudiće bolje uslove pre svega životinjama ali i turistima. Planira se, kako je naveo, i proširenje na delu Donjeg grada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Dugogodišnji direktor Zoološkog vrta Vuk Bojović rekao je da je zadovoljan što će vrt koji postoji 74 godine, a nigde nije uknjižen, dobiti odgovarajući pravni status.

"Vrt će biti spokojniji, i neće nam slati inspekcije svakoga dana. Radiće se mnogo profesionalnije", rekao je Bojović o pozitivnim posledicama prelaska vrta u državno vlasništvo.

Zoološki vrt osnovao je tadašnji gradonačelnik Beograda Vlada Ilić 1936. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.