Verska nastava da ne razdvaja

Izvor: B92, 25.Feb.2014, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Verska nastava da ne razdvaja"

Beograd -- Ministar prosvete Tomislav Jovanović kaže da je potrebno rešiti status veroučitelja u školi i da je država spremna da to učini i doprinese kvalitetu nastave.

"Potrebno je stvoriti odgovarajuće uslove i za donošenje novog nastavnog plana i programa, kao i udžbeničku literaturu. Zajednički treba da učinimo sve da se verskom nastavom deca ne razdvajaju", rekao je Jovanović na prvoj sednici Komisije Vlade Srbije za versku nastavu u školi, saopštilo je Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prosvete.

Za predsednika komisije izabran je episkop bački Irinej.

Komisija je zaključila da je potrebno doneti stručno uputstvo koje će urediti izjašnjavanje učenika za obavezni izborni predmet versku nastavu ili gradjansko vaspitanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: Rešiti status veroučitelja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2014

Ministar prosvete Tomislav Jovanović izjavio je danas da je potrebno rešiti status veroučitelja u školi i da je država spremna da to učini i doprinese kvalitetu nastave.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.