Izvor: B92, 05.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veličanje Adolfa Hitlera u Srbiji?

Beograd -- Dvojica nepoznatih mladića napala su Zorana Stevanića vlasnika zgrade u kojoj je nalazi sedište Fonda za humanitrano pravo.

Mladići su na zgradi, u kojoj se nalazi Fond, sprejom iscrtali kukasti krst, a preko puta grafit "Nataša Kandić je sluga jevrejskog cionizma - Srbija Srbima, Kombat 18".

Zoran Stevanić kaže da je oko jedan sat posle ponoći video dva mladića sa kapama na glavama i šalovima preko lica ispisuju kukasti krst na tabli Fonda za humanitzranio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravo: "Ja sam potrčao, pošto su to bili mladi ljudi, da im kažem da to obrišu. Nisam znao na šta su sve spremi. Jedan je počeo da viče: nismo vama ništa uradili, ja sam rekao nema veze morate da obrište. Jedan je na mene krenuo pesnicom i, ali sam se ja izmakao i samo me je zakačio. Ali dotle je drugi već bio izvadio veliki nož i rekao: sada ću da te izbušim. Malo sam se izmakao, oni su valja to cekali i pobegli su".

Nataša Kandić, direktor Fonda za humanitarno pravo kaže da zbog problema kojima se ova nevladina organizacija bavi, kao što su ratni zločini, često dobijaju pretnje, ali ističe i da u Srbiji ponovo raste ekstremizam: "Ono čega se bojim jeste da ne postoji način da se takve grupe zaustave. Klima je u društvu takva, oni ne vide da se prošlost vraća, da se vraća Miloševičeva Srbija i čekaju svoj trenutak".

"Kombat 18" osnovala je fašistička organizacija Krv i Čast 1992. godine. Broj osamnest se često koristi u njihovoj ideologiji, jer predstavlja prvo i osmo slovo alfabeta koji su zapravo inicijali Adollfa Hitlera.

Pokret Krv i čast zalaže se za supremaciju bele rase i ima ogranke u svim evropskim zemljama, uključujući i Srbiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.