Izvor: Glas javnosti, 03.Mar.2010, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VMA od danas prima hitne pacijente

BEOGRAD - Vojnomedicinska akademija (VMA) od danas počinje da učestvuje u hitnom zbrinjavanju pacijenata.

Kako je najavljeno iz te ustanove, rad hitne službe biće organizovan jednom nedeljno, sredom, a kasnije i do dva puta tokom sedmice.

Načelnik VMA general-major Miodrag Jevtić kazao je prilikom obeležavanja 166-godišnjice postojanja te ustanove da će od danas "biti preuzeta odgovornost da jedan dan nedeljno VMA bude urgentni centar srpskog zdravstva i pouzdan oslonac >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u svim uslovima neposredne životne ugroženosti".

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je ranije da će uključivanje VMA u sistem dežurstava doprineti aktivnijem učestvovanju u zbrinjavanju pacijenata.

- To će doprineti da se kapaciteti zdravstvenog sistema koriste sa boljim rasporedom, manjim opterećenjem i jednakom efikasnošću - ocenio je on, dodajući da je važno da sistem hitne pomoći bude usmeren i ka VMA, a ne samo ka Urgentnom centru, koji je veoma opterećen.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.