Izvor: B92, 09.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro dve sigurne kuće u Beogradu

Beograd -- U Beogradu uveliko teče gradnja dve sigurne kuće za žene i decu žrtve porodičnog nasilja.

U akciji koju je prošle jeseni pokrenuo B92, do sada je prikupljeno skoro 200 hiljada evra donacija. Radovi za sada teku po planu, podignut je krov, a uskoro će biti postavljen i ostatak krovne konstrukcije. Planira se da izgradnja traje još oko dva meseca.

"Bez obzira na važnost projekta i bez obzira na to što je ovo objekat od društvenog značaja, mi smo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << morali da ispoštujemo zakonsku proceduru i sačekamo dozvole i sve ono što čeka svakog ko želi da se bavi gradnjom u Srbiji", kaže Gordan Paunović, koordinator akcije.

Za opremanje samih kuća već je ugovoreno nekoliko donacija, ali trenutno je najvažnije da se završi projekat grejanja.

"To je jedan poprilično zahtevan i obiman projekt koji podrazumeva izgradnju instalacije za 500 kvadrata, koliko ove dve sigurne kuće imaju. Ako među gledaocima, čitaocima i slušaocima ima onih koji bi mogli da pomognu realizacijom ovog projekta, molio bih da se jave" kaže Paunović.

Od oktobra prošle godine, kada je zvanično pokrenuta akcija, prikupljeno je skoro 200 hiljada evra, a u međuvremenu je postignut dogovor da se izgradi još jedna sigurna kuća u Zrenjaninu, koju će finansirati Izvršno veće Vojvodine i Skupština opštine Zrenjanin.

Svi zainteresovani građani mogu da daju svoj doprinos ovoj akciji ako pozovu humanitarni broj 063/9765.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.