Upis: Danas matematika

Izvor: B92, 19.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upis: Danas matematika

Beograd -- Đaci su za upis u srednje škole danas polagali kvalifikacioni ispit iz matematike.

Ispit je prošao bez problema i nepravilnosti, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu prosvete. Za rešavanje testa đaci imali su dva sata, a imali su pravo na korišćenje hemijske i grafitne olovke, gumice, lenjira i šestara. Zabranjena je bila upotreba mobilnih telefona i džepnih računara. Svršeni osnovci juče su polagali testove iz maternjeg jezika.

Preliminarni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rezultati kvalifikacionih ispita biće objavljeni 21. juna, a konačni rezultati 25. juna. Liste željenih škola, smerova gimnazija i obrazovnih profila, predavaće se 27. i 28. juna. Konačan raspored učenika biće objavljen 5. jula, a upis je 5. i 6. jula.

Preostala mesta za drugi upisni krug biće objavljena 6. jula. Liste želja za drugi krug upisa predaju se 9. jula, a konačan raspored primljenih znaće se 12. jula, kada se i zvanično završava upis učenika u srednje škole.

U bazi podataka Ministarstva prosvete je 81.448 učenika koji su ove godine završili osmi razred, 82 odsto se prijavilo za polaganje kvalifikacionih ispita za upis u četvorogodišnje srednje škole.

Sve informacije o upisu u srednje škole nalaze se na sajtu www.upis.mps.sr.gov.yu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.