Umrla novinarka Slobodanka Seka Popović

Izvor: BKTV News, 30.Maj.2017, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umrla novinarka Slobodanka Seka Popović

U Beogradu je prekjuče, posle kraće i teške bolesti, preminula novinarka Slobodanka Seka Petrović u 68. godini.

Slobodanka Popović, za kolege i prijatelje samo Seka, je ceo radni vek provela kao vrstan agencijski novinar, specijalizovana za kulturu, svet šou biznisa i zanimljivosti iz zemlje i sveta.

„Seka je bila pravi majstor da iz obilja agencijskog materijala odabere upravo one informacije koje će naći put do čitalaca, gledalaca ili slušalaca. Višestrano >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << obrazovana znala je da odabere i pripremi tekstove tako da budu intertesantni svim korisnicima agencijskog servisa vesti iz kulture“, piše Beta.

Svoje bogato iskustvo prenela je na mnoge mlađe kolege kojima je bila učitelj agencijskog novinskog izraza.

"Seka Popović je svojim, najčešće veoma britkim humorom, unosila specifičnu atmosferu u desk. Volela je svoj posao iako je za krajnje korisnike informacija koje je pravila bila kao i velika većina agencijskih novinara - anonimna. Samo su za profesionalce iz kulturnih rubrika - tri slova na kraju vesti SEK - ukazivala da je to delo Slobodanke - Seke - Popović", piše Beta.

Karijeru je počela u Tanjugu da bi od 1998. do 2011. radila u Novinskog agenciji Beta.

Kremacija Slobodanke Seke Popović je u subotu 3. juna.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Preminula novinarka Seka Popović

Izvor: Mondo, 30.Maj.2017

U Beogradu je, posle kraće bolesti, u 68. godini umrla novinarka Slobodanka Seka Popović...Foto: MONDO../tekst agencije Beta/..Slobodanka Popović, za kolege i prijatelje samo Seka, ceo radni vek je provela kao vrstan agencijski novinar, specijalizovana za kulturu, svet šou biznisa i zanimljivosti...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.