UBRZATI NOSTRIFIKACIJU INOSTRANIH DIPLOMA

Izvor: Kurir, 06.Jun.2011, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBRZATI NOSTRIFIKACIJU INOSTRANIH DIPLOMA

BEOGRAD - Ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da Srbija mora da učini korak napred kada se govori o nostrifikaciji diploma stručnjaka koji su završili univerzitete u Velikoj Britaniji ili bilo gde drugde u svetu

BEOGRAD - Ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da Srbija mora da učini korak napred kada se govori o nostrifikaciji diploma stručnjaka koji su završili univerzitete u Velikoj Britaniji ili bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << gde drugde u svetu.

Devenport je, u diskusiji o odlasku mladih i obrazovanih ljudi iz Srbije, istakao da je bio veoma "pogođen" razgovorom mladih, koji su među problemima povratka u Srbiju, naveli nemogućnost nostrifikacije diploma, stečenih na najprestižnijim univerzitetima.

Želimo da koracima u tom pravcu ohrabrimo one mlade koji žele da se vrate u Srbiju i mi iz Ambasade i Britanskog saveta smo spremni da pojačamo naše angažovanje u tom smeru, naglasio je Devenport.

Devenport je naveo Čivning program kao važno ohrabrenje mladim ljudima da studiraju na univezitetima u velikoj Britaniji, ali da se i vrate u svoju zemlju i primene stečena znanja i iskustva.

Predsednik Udruženja Čivning stipendista Vladimir Jelačić i izvršni direktor Pedžim udruženja Ana Barnabić organizovali su informativni sastanak sa predstavnicima nevladinog sektora i kompanija koji bi trebalo da pruže konkretne predloge kako zainteresovali mlade stručnjake da se posle studiranja u inostranstvu vrate u Srbiju.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Ubrzati nostrifikaciju diploma iz drugih zemalja

Izvor: Glas javnosti, 07.Jun.2011, 07:08

BEOGRAD - Ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport izjavio je juče da Srbija mora da učini korak napred kada se govori o nostrifikaciji diploma stručnjaka koji su završili univerzitete u Velikoj Britaniji ili bilo gde drugde u svetu...Devenport je, u diskusiji o odlasku mladih i obrazovanih...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.