Izvor: B92, 22.Feb.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve više prijava za Narodnu kuhinju

Pirot -- U pirotskoj Narodnoj kuhinji za topli obrok prijavilo se više od 700 najsiromašnijih građana, kažu u pirotskom Crvenom krstu.

"Priprema jela krenuće početkom marta a u naredna četiri meseca u narodnoj kuhinji hraniće se 550 korsnika od kojih će tridesetak tople obroke dobijati na kućnu adresu", rekao je sekretar pirotskog odbora Crvenog krsta Miroljub Mijić.

On je dodao da pravo na tople obroje imaju korisnici materijalnog obezbeđenja, pre svih stari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i deca, osobe bez ikakvih prihoda ili sa penzijama koje su ispod granice siromaštva, izbegla i raseljena lica, invalidi i samohrani roditelji.

"Među prijavljenima je veliki broj porodica sa četiri i više članova. Njima ćemo dati dva ili više bona i na taj način veći broj prodica će dobijati obroke", kaže Mijić.

"Korisnici se uglavnom dvoume da li da se prijave ili ne. Verovatno zbog nekih predrasuda, a možda je za neke ljude i poražavajuće da čekaju i stoje u redu za ovu pomoć. Pošto glad ne moze da se trpi na kraju se prijave i oni", rekao je Mijić i dodao da su sredstva za rad kuhinje obezbeđena za naredna četiri emseca.

Rad Narodne kuhinje finansiraju Vlada Srbije, Crveni krst Srbije, lokalna sdamouprava u Pirotu i Crveni krst Pirota.

Narodna kuhinja u Pirotu radi više od 15 godina sa povremenim prekidima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.