Izvor: B92, 15.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stvarajmo odnose bez nasilja"

Kikinda -- Ljubomora je najčešći uzrok porodičnog nasilja, slede alkoholizam, finansijski i problemi na poslu i nezaposlenost.

Prema podacima novosadskog telefona SOS, a na osnovu razgovora sa osobama ženskog pola od 15 do 49 godina, najčešće je fizičko nasilje.

Podaci su učenicima Ekonomsko-trgovinske škole u Kikindi predstavljeni u okviru projekta "Stvarajmo odnose bez nasilja" u šest gradova u Vojvodini. Učenici srednjih škola u Kikindi, Zrenjaninu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bečeju, Vrbasu, Subotici i Novom Sadu bili su ove jeseni obavešteni o aktivnostima novosadskog telefona SOS, koji sarađuje s policijom i Centrom za socijalni rad.

Telefon SOS za žene i decu žrtve porodičnog nasilja otvoren je u Novom Sadu 2002. godine.

B92 je pokrenuo veliku akciju prikupljanja sredstava za izgradnju sigurne kuće za decu i žene žrtve nasilja u porodici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.