Sneg u većem delu Srbije

Izvor: B92, Tanjug, 14.Dec.2009, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg u većem delu Srbije

Beograd -- Sneg večeras pada u većem delu Srbije, temeperature su oko nultog podeoka pa je zbog vlažnih kolovoza moguće stvaranje poledice, upozoravaju iz AMSS-a.

Prema prognozi meteorologa, očekuje se još padavina tokom noći i u ostalim predelima uz formiranje snežnog pokrivača. Saobraćaj je umerenog inteziteta na važnijim putnim pravcima u Srbiji, a zbog mestimičnog snaga na kolovozu usporen i otežan na putevima u višim planinskim predelima i preko planinskih prevoja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Zbog snega koji pada i u Beogradu, Zimska služba Beograd-puta organizovala je dežurstvo, a na ulicama grada su svi raspoloživi kamioni i specijalizovana vozila koja posipaju so i uklanjaju sneg.

Kako je za B92 izjavio zamenik sekretara za saobraćaj grada Beograda Branko Smiljanić zbog očekivanog povećanja padavina, služba će u toku noći i sutra nastaviti da radi punim kapacitetom.

"Vozila 'Beoputa' koja su trenutno na ulicama održavaju kako puteve tako i sporedne ulice. Tako će biti cele noći jer se predviđaju padavine. To je maksimalan broj ekipa za ono što smo predvideli za ovu zimu plus vozila koje 'Beograd put' koristi za prigradske puteve, to su putevi koji su u nadležnosti JP 'Puteva Srbije'", rekao je Smiljanić-

"Imamo dovoljne količine soli i dovoljan broj ljudi, pripremili smo se za ovu zimu na pravi način. Hteo bih da pozovem građane da preuzmu so iz opština i mesnih zajednica jer je grad obezbedio za skupštinu stanara i vlasnike stanova dovoljne količine soli", kazao je Smiljanić.

Više o stanju na putevima možete pročitati ovde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.